דיני תעבורה נכללים במסגרת תחום המשפט שעוסק בכללים המיוחדים לתחבורה היבשתית. הדינים הרבים שנכללים תחת הגדרת המטרייה של "דיני תעבורה" נחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: הוראות בסיסיות שנוגעות לרישוי של נהגים וכלי רכב וסעיפי עונשין, עבירות תעבורה והנחיות לבתי המשפט המוסמכים לטפל במקרים של עבירות תעבורה.

את פקודת התעבורה (נחקקה בשנת 1929) שהיוותה את החקיקה העיקרית בתחום זה החל משנת 1948, קיבלה מדינת ישראל בירושה מהממשלה המנדטורית אך לאורך העשורים האחרונים הוכנסו בה שינויים רבים ביותר ובמאמר שלפניכם נדון בנושאים השונים בהם עוסקים דיני התעבורה.

לפני שנתחיל ברצוננו לציין כי עבירות תעבורה הן עבירות פליליות לכל דבר ועניין מבחינת החוק ולפיכך בכל מקרה שבו אתם מתמודדים עם עבירת תעבורה, ישנה חשיבות עליונה לעבוד מול משרד עורכי דין שמתמחה בתחום כמו למשל משרד עורכי דין כהן ושות' ולהימנע מלהתמודד עם המציאות אליה נקלעתם בכוחות עצמכם.
דוגמאות לנושאים בתחום דיני התעבורה
קצרה היריעה מלפרט אודות כל הנושאים בהם עוסקים משרדים המתמחים בתחום של דיני תעבורה דוגמת משרד עו"ד כהן ושות' ולכן נפרט אודות קומץ מהנושאים החשובים והשכיחים ביותר בתחום זה להלן:
  • נהיגה בשכרות – הדינים שמסדירים את הרמה המקסימלית של האלכוהול בדמו של אדם שנוהג ברכב משתנים מעת לעת. כמו כן ישנן רמות שונות שמשתנות מנהג לנהג. כך למשל נהג של רכב ציבורי או נהג של רכב כבד נתון למגבלות חמורות יותר יחסית לנהג של רכב פרטי והדבר נכון גם לגבי נהג חדש יחסית לנהג וותיק.
     
  • מהירות מופרזת – אחת מהעבירות השכיחות ביותר בתחום עבירות התעבורה היא ללא ספק נהיגה במהירות מופרזת. בתקנה 54 בתקנות התעבורה מפורטות כל המהירויות המותקות בכבישי הארץ, בהתאם לסוג הרכב ואופי הדרך וכל נסיעה במהירות גבוהה מהמהירות המותרת עלולה לעלות לנהג העבריין ביוקר. ישנם רבים שמאמינים כי במידה וייתפסו נוהגים במהירות מופרזת, ייאלצו לשלם קנס כספי ותו לא, אך האמת היא שבנסיבות מסוימות אין זה מן הנמנע כי רישיון הנהיגה שלהם יישלל.
     
  • תאונות דרכים – אחד התחומים המורכבים ביותר בשדה דיני התעבורה. הדינים במדינת ישראל מתייחסים לתאונות דרכים בחומרה רבה אך מבדילים בין המקרים השונים בהתאם לנסיבות השונות, בהתאם למידת האחריות של הנפשות המעורבות בתאונה, בהתאם להתנהגות של הנהג הפוגע לפני, במהלך ולאחר התאונה ועוד. כך למשל ההתייחסות המשפטית מבדילה בין נהג שנטל את חייו של הולך רגל בשעה שנהג בגילופין ולאחר מכן נעלם מהזירה במטרה שלא להיתפס לבין נהג שפגע בהולך רגל בעקבות רגע אחד של חוסר ערנות ולאחר מכן דיווח למשטרה על התאונה ונשאר במקום התאונה על מנת להגיש להולך הרגל סיוע.
     
  • נהיגה בפסילה – לאחר שרישיון הנהיגה נפסל, חל איסור מוחלט על נהיגה ברכב. חרף זאת, ישראלים רבים ממשיכים לנהוג ברכבם למרות שרישיונם נפסל. חשוב לדעת כי לפי דיני התעבורה אדם שנתפס כשהוא נוהג בפסילה, צפוי לשבת במאסר בין שנה לשלוש שנים ולפסילה של הרישיון למשך של עד שנתיים, קחו זאת לתשומת לבכם.
 
תל אביב, ז'בוטינסקי 1002  |  טלפון: 03-5654321

עקבו אחרינו